rosa sötsak från bryssel?


Foto: Olof Abrahamsson/hemmetsjournal.se

Vi kommer ha sju sorters kakor till vårt bröllop efter ha blivit inspirerade av ett bröllop i somras. En av kakorna som vi kommer ha är brysselkex – som inte bara är oerhört vackra utan himla goda och bara smälter i munnen! Enkla & spröda smördegskakor som ger 50-talsvibbar som är fina att servera på kalas av alla de slag – även bröllop.

Brysselkex (ca 45-50 st)

200 g smör*
1 dl strösocker*
1 tsk äkta vaniljsocker*
1 dl potatismjöl*
4 dl vetemjöl*
.
Garnering:
1 dl socker*
röd karamellfärg*
.
Gör så här: Du blandar ihop mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och strösocker först innan du tillsätter skurna smörbitar och arbetar ihop till en slät kakdeg. Dela degen i ett par mindre bitar och rulla till lika stora rullar. Häll ut strösocker/pärlsocker ipå en stor tallrik/smörpapper och droppa i ett par droppar karamellfärg. Rulla sedan rullarna i sockret och dela i 0.5-1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 9-11 minuter beroende på tjocklek. Kakorna ska få lite färg och bli ”lättare”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s