ett alkoholfritt bröllop


Robert & Jenny 

Ja, det går faktiskt ha alkoholfria bröllop, vilket jag tycker är viktigt allra helst om det är barn inblandade. Sedan vet jag som socionom och som dessutom jobbar med missbrukare (just nu) att det är det många som faktiskt har problem med alkoholen vilket kan komplicera på festliga tillställningar där det finns överallt.

Vi var på ett bröllop i somras där varken brudgum eller brud dricker alkohol på grund av att de båda tränar och ville inte ha med det på menyn.  Så de bjöd på en alkoholfri fördrink, vilken var oerhört god och läskande. Det finns numera en del alkoholfria och ekologiska alternativ på systembolaget om man vill ha det på bröllopet. Här är några av mina favoriter som jag smakat:

  • Jus de Pommes Artisanal (nr 99202): Fungerar som alkoholfritt bubbel och kan serveras till lättare rätter av fisk, kyckling eller fläskkött, eller till inte alltför söta desserter. Pris: 39 kr/500 ml. Kategori: Must.
  • Bionade Elderberry (nr 1935): En perfekt sällskapsdryck, eller som aperitif innan maten. Pris: 12.60 kr/330 ml. Kategori: Övrigt.

 Sedan går det ju blanda till olika drinkar och bål med hjälp av olika ingredienser. Klicka här, så kan du hämta inspiration bland foton och olika drinkrecept. Tänk på att försöka använda ekologiska och naturliga ingredienser i största mån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s