hur du anordnar en möhippa


Att agera möhippa är ju ett sätt att lära känna brudens andra vänner innan bröllopet och ett perfekt tillfälle för bruden att ha sina närmaste vänner samlade. Det är dock viktigt att tänka på en del saker när du anordnar en möhippa. Att exempelvis inte utsätta någon för något som man inte själv skulle vilja vara med om, och tänka lite på vad bruden har för intressen och vad hon skulle uppskatta – det är ju trots hennes dag.

Exempelvis om bruden använder sig av ekologiskt hudvård så kanske man inte ska ge henne en sminkkurs där de har konventionellt smink/hår/SPA osv. Det är i varje fall något som jag inte skulle vilja få eftersom jag lever väldigt miljövänligt och ekologiskt.

  • Anordna inte möhippan för nära bröllopet (helst några veckor innan).
  • Börja planera i tid, så alla deltagarna kan planera in möhippan.
  • En möhippa är sällan gratis, så hör med de andra vännerna vad det kommer kosta innan, så att alla är med på vad det inkluderar.
  • Möhippan behöver inte hålla på hela dagen utan det räcker med några timmar. Tänk att det kan bli väldigt dyrt för alla inblandade.
  • Inkludera inte för mycket alkohol – det blir aldrig lyckat.
  • Dokumentera dagen med en kamera. Kan bli en fin gåva/minne till bruden.

 

 Foto lånat härifrån

Här kommer några tips på vad du kan göra på möhippan:

1. Anordna ett knytkalas eller picknick. Antingen ute eller hemma hos någon. Om det finns ekonomi – hyr en kock, eller låt någon annan matglad person laga maten till er.

2. Anordna ett pyjamasparty där ni samlas och äter pizza. Se en film tillsammans, eller spela spel. Ha ett tema: Romantik, skräck osv.

3. Gå på champagne/vin/chokladprovning. Om det finns ekonomi så köp brudens favoritchampagne/vin/choklad till bröllopsdagen.

4. Gör något spännande: Ta en ridtur ut på islandshästar exempelvis.  Fäktas, sumobrottas med mera. En härlig adrenalinkick!

5. Pyssla eller baka. Gör egna smycken till bröllopet (handla gamla pärlhalsband på second hand och sprätta upp), eller något annat fint, eller varför inte gå på en cupcakekurs ihop?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s