vegetarisk skagenröra


Vi tänker ha en vegetarisk matsedel på bröllopet. Att äta så klimatsmart ingår givetvis i vårt bröllop eftersom vi i vårt dagliga liv anpassar oss efter det så mycket vi kan, och det är ett passande tillfälle att visa att det faktiskt finns lyxig och god vegetarisk mat. Köttet står faktiskt för ungefär 20 procent av världens totala utsläpp av växthusgaser och det krävs mycket mer vatten till produktionen kött än till grönsaker.

Gör en vegetarisk skagenröra med advokado istället och servera. Tillsammans med de vanliga ingredienserna smakar det verkligen ”riktig” skagenröra. Perfekt att servera till ekologiska champagnen på ett rostat snittbröd?

Snittar med vegetarisk skagenröra

(Räcker till 6-8 port)

250g creme fraiche*

5 msk majonnäs*

1 msk dijon

1/2 pressad citron*

1/2 knippe färsk dill*

1 stor avokado*

1 ägg*

Till garneringen:

250-300g tångkaviar

1 citron*

1 rödlök*

3-4 ägg* (kan bytas ut mot mot avokado)

körsbärstomater*

ruccola sallad*

ägg* (kan bytas ut mot mot avokado)

* ekologiskt alternativ

Så här tillreder du röran: Rör ihop creme fraiche, majonnäs, senap, ägg och dill till en jämn röra. Pressa i citronsaften. Salta och peppra efter smak och låt den gärna så och dra till sig en stund. Hacka sedan avokadon i bitar och blanda i röran innan servering (så den inte bli brun). Garnera med tångkaviar, rödlök, ägg, tomat och en citronskiva. Servera gärna på rostat bröd som du snittat.

 Foto lånat från goodstore


2 thoughts on “vegetarisk skagenröra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s