hur du gör egna pappersblommor


Jag läser en inspirerade blogg som heter Lisa-Marie, och dä hittade jag hur hon gjort egna pappersblommor, så skira och romantiska. Ett perfekt pyssel till fest/party/bröllop.

Du behöver: sax, grenar från naturen och olika sorters återanvänt papper. Det fungerar även att blanda med lite grövre papper också, så det funkar ta reklampapper, notpapper och annat papper som kan finns i hemmet. Låt fantasin flöda.

Gör så här: Klipp kvadratiska rutor. Hur stor ruta du ska klippa beror på hur stor blomma du vill ha givetvis. De inre lagren i blomman bör dessutom vara något mindre än de yttre. En riktlinje på storlek kan vara att börja med rutor i storleken 15×15 cm.  

Vik sedan pappersrutan på diagonalen så att du får en trekant. Vik sedan papper likadant flera gånger till så att du till slut har en liten strut. Jämna då till kanterna på struten med en sax.

naturalhistory_Page_NaN1

När du sen vecklar ut papperet ska det se ut ungefär såhär. Då är det bara att lägga flera blompapper i varandra, snörpa ihop nedtill och vira ståltråden runt runt till det sitter. Ståltråden fungerar sedan också som stjälk. Perfekt att dekorera med.  Exempelvis på tallrikarna för fin dukning.

Bilder och en del av text kommer från LisaMarie.

Annonser

2 thoughts on “hur du gör egna pappersblommor

  1. Ping: naturliga tiaror | home is wherever I´m with you ♥

  2. Ping: gör egna servettringar | ekobröllop: home is wherever I´m with you ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s